Açık mekânlarda verilecek her türlü davet ve toplantılarınızda rüzgâra dayanıklı yapısı ile en çok tercih edilen çadır çeşitlerinden biri olan kubbeli çadır, şık görünümü sayesinde özellikle kır ve bahçe aktivitelerinde dekoratif yapıları sayesinde göz doldurur. Çadır yapımında kullanılan son derece dayanıklı ve esnek kumaşlarımız ürünlerimizin kalitesini çok daha üst seviyelere taşır. Böylece dış mekânlarda da tıpkı evinizdeymiş gibi konforlu bir ortam hazırlar.
Peki, kubbeli çadır nedir? Özellikle Türk-İslam mimarisinin yüzyıllardır vazgeçilmezi olan kubbe şekli binanın üzerini örtmek için yarım küre şeklindeki yapıdır. Estetik görüntüsünün yanı sıra üzerinde kar birikmemesi de bu mimari unsurun tercih sebeplerinden biridir. Kubbeli çadır ise bu yapıların sağlam branda kumaşından imal edilen çadırların yapısına uyarlanmış şeklidir.
Kubbeli çadır kolay kurulumu sayesinde de diğer alternatiflerden bir adım öndedir. Sizde web adresimizden ürün kataloglarına bir göz atın ve kubbeli çadır nasıl yapılır konusundaki merak ettiğiniz tüm sorularla ilgili bilgi edinin. Sürekli olarak yeniliklere ayak uydurmayı kendisine hedef edinmiş firmamız sizlere bir telefon kadar yakın.
Kubbeli çadır belirli isteklere ve arzulara göre yapılan taşınabilir çadırlardır. Festivallerde, belirli özel günlerde ve partilerde kullanılmak üzere kişi sayısına göre tasarlanan kubbeli çadırlar kullanılması kolay ve pratik çadırlardır.
İlk olarak imalat öncesi dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Kubbeli çadır imalatı öncesinde iklimine ve yapılacak etkinliğin süresine göre farklı tasarımlar ve kullanım koşullarına uygun malzemeler belirlenmektedir. Şekil nedeni ile çıkacak olan tüm hava koşullarına ve rüzgârlara dayanıklı olarak üretilmektedirler. Ayrıca kar biriktirmeme özelliğine sahip olmaları ile kötü hava koşullarında zor durumda kalmazlar. İç alanları geniş olarak tasarlanır ve içlerinde rahat bir kullanım alanı meydana gelmektedir. Ayrıca çok fazla noktadan sabitleme gerektirmez. Mimari tasarım olarak imal edilen kubbeli çadırlar beşgen formunda tasarlanır. Taşıyıcı yapı malzemelerin birbirine eklenmesi ile kurulmaktadır. Dairesel bir alan üzerinde çelik iskelet şeklinde oturtulur. Üzeri membranla ile kaplanmaktadır. Ortalama 5 metre ve 30 metre aralığına kadar üretimi yapılabilmektedir. Yapılan çadırların kurulumu ve sökülmesi son derece hızlı ve pratiktir. Kullanılan çelik iskeletler gayet hafif, güçlü ve ağır hava şatlarına karşı son derece dayanıklı olmaktadır. Yapılan çadırların içerisinde de taşınılabilir kolun ve kirişlerin bulunması da çadır içerisinde geniş ve kullanışlı bir alana sahip olması nedeni ile bir avantajdır. Bu da kesintisiz bir iç mekân meydana gelmesini sağlamaktadır. Daha fazla bir iç mekâna ihtiyaç duyulduğu zaman ise çadırlar tünel sistemi gibi birleştirilerek yapılar arasında son derece pratik ve işlevsel bir geçiş sistemi imkânı yaratılabilir. Hafif çelik olması sayesinde çadır kurulduktan sonra istenilen yere vinç yardımı ile taşınması mümkündür. Diğer çelik yapılara göre daha avantajlı ve kullanılması, taşınması kolaydır. Ayrıca söküldükten sonra depolanması kolaydır.